2023

Priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!

Ir ziema - apskaujieties siltāk!

Klientu apkalpošanas centra darbalaiks svētkos

Klientu apkalpošanas centrs Rīgā klātienes apmeklētājiem svētku brīvdienās ir slēgts.

Ziemassvētkos un gadu mijā vilcieni kursēs pēc brīvdienu grafika

Pirms doties uz vilcienu, pārliecinies elektroniskajā vilcienu kustības sarakstā, vai ierastais vilciens kursēs!

Pirmajā dienā pasažierus pārvadās trīs jaunie elektrovilcieni

Piektdien, 15. decembrī, sāksim pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem “Škoda” elektrovilcieniem. Plānots, ka pirmajā dienā dzelzceļa līnijās dosies trīs elektrovilcienu sastāvi.

Biļešu reģistrācijas kārtība jaunajos elektrovilcienos

Vilcienā pēc iekāpšanas biļetes pārbaudīs un reģistrēs konduktori kontrolieri.

No 6. decembra jūrmalniekiem – bezmaksas braucieni vilcienā

Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem ar derīgu Jūrmalas iedzīvotāja karti pieejamas 2 bezmaksas biļetes dienā braucienam vilcienā dzelzceļa posmā Ķemeri–Rīga.

10. decembrī stājas spēkā vilcienu kustības ziemas sezonas grafiks

Ņemiet vērā, ka 10. decembrī spēkā stājas jauns vilcienu kustības grafiks ar būtiskām izmaiņām visos maršrutos!

Izseko vilcienu kustību reāllaikā un izveido personalizētu profilu ērtākai biļešu iegādei!

Ieviešam jaunu tīmekļvietni ar adresi www.vivi.lv un mobilo lietotni ar nosaukumu "Vivi Latvija", kurās daudzas jaunas iespējas pasažieru ērtībai.

“Pasažieru vilciens”. Nākamā pietura – “Vivi”

Uzsākam pakāpenisku pāreju uz zīmolu “Vivi”, kas ievada jaunu posmu AS “Pasažieru vilciens” attīstībā, kurā esam ielikuši spēcīgus pamatus tam, lai uzlabotu vilciena pasažieru pārvadājumu kvalitāti un pieejamību.

Valsts svētki kā īpašs notikums

Aicinām šajās Latvijas dzimšanas dienas brīvdienās vilcienā doties uz vietām, kur gan noformējumā, gan aktivitātēs var notvert šo kopības un svinīguma sajūtu.

Goda ģimenes 11. un 18. novembrī vilcienā drīkst braukt bez maksas

Lāčplēša dienā, 11. novembrī, un Latvijas Republikas Neatkarības proklamēšanas simtu piektajā gadadienā, 18. novembrī, daudzbērnu ģimeņu locekļiem un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērni vai pilngadīgas personas, kas nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ar invaliditāti, visos vilcienu maršrutos būs iespēja braukt bez maksas.

Pasažieri atzinīgi novērtē vilcienu satiksmi

Ar sabiedrisko transportu Latvijā kopumā apmierināti ir 69% tā lietotāju, savukārt pasažieru, kas izmanto vilcienu satiksmi, apmierinātība sasniedz 88%, atklāts sociālo un mediju pētījumu kompānijas “Kantar” veiktajā pētījumā.

Pasažieru paradumi, izmantojot vilcienu satiksmi

Vilciens pasažieriem rada kopīgu pieredzi un saikni, lai arī cik īsa tā būtu.

Izsludinām elektrovilcienu vagonu izsoli

27. oktobrī uzsākam elektronisku izsoli par mūsu ER2 un ER2T sērijas elektrovilcienu vagonu pārdošanu. Izsoles noslēgums noteikts 2023. gada 27. novembrī plkst.13.00.

Lapas uz sliedēm un sniegs ietekmē vilcienu kustību

Līdz ar rudens vējiem, lietavām un slapju sniegu dabā vērojams lapkritis. Arī uz sliežu ceļiem, kas daudzus kilometrus vijas caur mežiem, var pamanīt uzkritušās lapas, kas mitrumā maina braukšanas apstākļus vilcieniem, radot raksturīgo dzelzceļa “melno ledu”.

Pāreja uz ziemas laiku 29. oktobrī - griežam pulksteni atpakaļ

Kalendārs jau labu laiku vēsta, ka dzīvojam rudenī, un, kā ierasts, oktobra pēdējā svētdienā notiek pāreja uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot par vienu stundu atpakaļ, tādēļ pastāv iespējamība uz ierasto vilcienu atnākt ātrāk.

Vairākos Aizkraukles virziena reisos elektrozonā vilciena biļetes kļūst dārgākas

Lai uzlabotu pasažieru komfortu nokļūšanai tālākos galamērķos un veicinātu Pierīgas pasažierus vairāk izmantot elektrovilcienus, dodoties vairākos dīzeļvilcienu reisos, A, B un C zonā jeb maršrutos dzelzceļa posmā Rīga-Lielvārde no 2023. gada 1. novembra biļetēm ir noteikta piemaksa 1,00 eiro apmērā.

25. un 26. oktobrī vakara vilcienu pasažierus maršrutā Sarkandaugava - Mangaļi pārvadās ar autobusiem

Sakarā ar remontdarbiem Sarkandaugavas stacijā nākamās trešdienas un ceturtdienas, 25. un 26. oktobra, vakarā pēc plkst. 17.30 ir veiktas izmaiņas Skultes virziena vilcienu sarakstos. Sešu vakara reisu virzienā no Rīgas un sešu reisu virzienā uz Rīgu pasažierus maršrutā Sarkandaugava - Mangaļi pārvadās ar īpaši norīkotiem autobusiem. Tos apkalpos ”Pasažieru vilciena” konduktori kontrolieri, braukšanai būs jāuzrāda iegādātās vilciena biļetes.

Par pieklājību vilcienā!

Ar uzsaukumiem vilcienos aicinām mūsu pasažierus ievērot pieklājības normas un labas manieres, radot patīkamākus braucienus citiem pasažieriem un mūsu darbiniekiem.

Brauc darbdienas vidū ar 20% atlaidi biļetēm!

Pasaule ir kā neierobežotu iespēju lauks! Esi entuziasts ar interesi un zināšanām kādā tēmā vai jomā? Ja neesi pakārtots laika rāmjiem un tevī ir aizrautība un dedzība apgūt jaunas vietas, tad izmanto iespēju uz fotomedībām, pārgājienu, gleznošanas vai jogas nodarbību brīvā dabā, slidošanu vai putnu vērošanu aizbraukt ar vilcienu par 20% lētāk!

“Pasažieru vilciens” – “zaļākais” zīmols pasažieru pārvadājumos Latvijā

“Pasažieru vilciens” – “zaļākais” zīmols pasažieru pārvadājumos Latvijā. Tas noteikts ikgadējā aptaujā par sabiedrībā mīlētiem zīmoliem.

AS “Pasažieru vilciens” ir izsludinājusi konkursu par tiesībām izvietot reklāmu vilcienos

AS “Pasažieru vilciens” ir izsludinājusi konkursu par tiesībām izvietot reklāmu pasažieru vilcienos, kas tiek izmantoti pasažieru pārvadāšanai pa dzelzceļu.

Skolēnu grupām 50% atlaide braucienam uz Enerģētikas muzeju un Energoefektivitātes centru

Atbalstot izglītību un zinātkāri, AS "Latvenergo" un AS "Pasažieru vilciens" jaunajā mācību gadā turpina sadarbības projektu "Kāp vilcienā un dodies iepazīt enerģētikas vēsturi Ķegumā un energoefektivitāti Jūrmalā!"

"Pasažieru vilciens" saņem "Ģimenei draudzīgas darbavietas" statusu

No augusta Sabiedrības integrācijas fonda īstenotās programmas “Ģimenei draudzīga darbavieta” statusu ieguvusi arī AS “Pasažieru vilciens”. Šīs programmas mērķis ir sekmēt tādas darba vides kultūras attīstību Latvijā, kas ir empātiska, cilvēcīga un saprotoša.

Papildu vagoni Vienības braucienam Siguldā 3. septembrī

Šo svētdien, 3. septembrī, Siguldā norisināsies gada lielākais notikums Latvijas riteņbraukšanā – 33. "Elektrum" Vienības brauciens.

Papildu vilciens 26. augusta naktī uz Rīgu no Kauguru svētkiem

Ar daudzveidīgu izklaižu programmu 26. augustā tiks atzīmēti tradicionālie Kauguru svētki Jūrmalā.

Ar vilcienu uz nozīmīgākajiem katoļu baznīcas svētkiem Aglonā

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku apmeklētāju ērtībai esam papildinājuši vilcienu kustības sarakstu ar diviem reisiem – vienu virzienā no Rīgas uz Aglonu, vienu atpakaļ.

Norīkots vilciens uz Rīgu no muzikālo ūdens strūklaku, gaismu, uguns un lāzeru uzveduma Ogrē

Šo sestdien, 12. augustā, Ogres estrādē norisināsies Baltijā lielākais muzikālo strūklaku, gaismu, uguns un lāzeru uzvedums "The 5th Element". Šova programmu papildinās muzikālais pavadījums un mūziķu priekšnesumi ar dziesmām no kino filmām un pasaulslaveniem skaņdarbiem. Tos izpildīs instrumentālās mūzikas grupa "Melo-M", dziedātāja Dināra Rudāne un grupa "Papīra lidmašīnas". Vakara īpašie mākslinieki, kas uzstāsies ar savu dziesmu programmu, ir grupa "Musiqq".

Papildu vilcieni Summer Sound festivāla apmeklētājiem Liepājā

4. un 5. augustā Liepājā jau vienpadsmito reizi notiks grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound” .

No Liepājas uz Rīgu un atpakaļ katru dienu

No pirmdienas, 31. jūlija, atjaunos ikdienas vilcienu satiksmi starp Liepāju un Rīgu. To paveiks, pagarinot reisus maršrutā Rīga–Dobele līdz Liepājai. Pasažieri no Rīgas uz Liepāju varēs doties jau 31. jūlija vakarā, savukārt rīta reiss no Liepājas uz Rīgu būs pieejams no otrdienas, 1. augusta. Ņemot vērā pieprasījumu, svētdienās tiks izpildīti divi reisi katrā virzienā.

Vilciens pēc rokoperas "Lāčplēsis"

2023. gada 28. jūlijā pulksten 22.00 Lielvārdes parkā atdzims Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokopera LĀČPLĒSIS.

Agrais vilciens uz Saullēkta koncertu Dzintaru pludmalē 16. jūlijā

16. jūlijā plkst. 4.45 no rīta Dzintaru pludmalē norisināsies “Saullēkta koncerts”, kuru jūras krastā sniegs Elbas Filharmonijas galvenā ērģelniece, par ērģeļu karalieni dēvētā Iveta Apkalna.

Vilciens Prāta Vētras Liepājas koncerta apmeklētājiem 22. jūlijā

2023. gada 22. jūlijā “Prāta Vētra” turpinās koncerttūri “Gads bez kalendāra” ar koncertu Liepājā, stadionā “Daugava”.

Daugavas stadionam tuvākā vilciena pietura - Zemitāni

Deju svētku pasākumu apmeklētāji nokļūšanai uz koncertiem Daugavas stadionā var izmantot vilcienu satiksmi, izkāpjot pieturā "Zemitāni".

Norises vieta - vilciens

Vilciens jau vairākus gadus nav tikai veids, kā pārvietoties no viena pieturas punkta līdz citam, bet ir arī vieta, kurā notiek dažādas aktivitātes.

Papildu vilcieni Dziesmu svētku koncertiem Mežaparkā

Dziesmu un deju svētku nedēļā pasākumu apmeklētāju ērtībām papildus norīkojam vairākus vilcienus tieši pasākumiem Mežaparka Lielajā estrādē.

Bezmaksas braucieni Dziesmu un deju svētku dalībniekiem

Aicinām XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībniekus izmantot iespēju no 2023. gada 2. līdz 10. jūlijam bez maksas braukt vilcienā Rīgā un Pierīgā jeb vilcienu maršrutu shēmas A un B zonā jebkurā virzienā.

Kusties tu, kustos es, kustas visās papardēs

Klāt gada garākā diena un īsākā nakts. Pilnbrieda, aktīvas enerģijas un maģijas laiks. Īss, brīnumu pilns brīdis, ko gaidām visu gadu. Un saulgriežu simbols ir paparde ar teiksmaino ziedu, kurā iemiesojas saules sūtītā uguns un kuru ļaudis dodas meklēt. Ja arī to neatrod, sirdī paliek pārdzīvojums un atmiņas. Kuri to atrod, iegūst laimi un iespēju izzināt pagātnes un nākotnes noslēpumus.

“Pasažieru vilciens” pakāpjas no sudraba uz zeltu Ilgtspējas indeksā

Latvijas uzņēmumi un iestādes kopš 2010. gada Ilgtspējas indeksā mēra, cik mērķtiecīgi to īstenotās iniciatīvas ne vien veicina to izaugsmi, bet arī pozitīvi ietekmē apkārtējo vidi, darba tirgu, tirgus attiecības, sabiedrību, valsti un pasauli kopumā.

No nākamās nedēļas daļu reisu Jelgavas virzienā izpildīs ar dīzeļvilcieniem

No 11. jūnija stāsies spēkā vilcienu kustības vasaras grafiks, kurā daļai reisu Jelgavas dzelzceļa līnijā ir mainīts atiešanas un vilcienu ceļā pavadītais laiks. Darba dienās trīs reisi virzienā no Jelgavas uz Rīgu un trīs atpakaļ tiks izpildīti ar dīzeļvilcieniem, jo sliežu ceļu modernizācijas laikā atsevišķos posmos kontakttīkls būs pieejams tikai vienam sliežu ceļam. Izmaiņas ir saistītas ar VAS "Latvijas dzelzceļš" infrastruktūras modernizācijas darbiem – pasažieru platformu būvniecības un vilcienu kustības ātruma palielināšanas projektiem.

11. jūnijā spēkā stājas vilcienu kustības vasaras grafiks

Plānojot savas gaitas ar vilcienu, ņemiet vērā, ka 11. jūnijā spēkā stājas vasaras sezonas vilcienu kustības grafiks, kurā gaidāmas būtiskas vilcienu kustības izmaiņas Daugavpils virzienā, kā arī ir iekļauti papildu vilcieni piejūras virzienos.

Papildu vilcieni Sarunu festivālam Lampa Cēsīs 9. un 10. jūnijā

9. un 10. jūnijā Cēsīs norisināsies devītais sarunu festivāls LAMPA, kurā varēs nodoties cieņpilnām sarunām par visdažādākajām tēmām, tostarp arī šķietami neērtām un pat pretrunīgām, aicinot ikvienu ieklausīties, lai saprastos.

29. maijā vilcieni kursē pēc darbdienu grafika

LR Saeima 2023. gada 28. maijā ir veikusi grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" un 29. maiju pasludinājusi par svētku dienu - Latvijas hokeja komandas 2023. gada Pasaules hokeja čempionātā bronzas medaļas ieguves dienu.

Papildu vilcieni Jūrmalai Kūrorta svētkos 27. maijā

Jūrmalā atkal būs Kūrorta svētki!

Papildu reisi no Zvaigžņu nakts Ogrē 27. maijā

27. maijā norisināsies vērienīga Ogres brīvdabas estrādes vasaras sezonas atklāšana "Zvaigžņu nakts Ogrē".

Vilcienu Rīga-Tukums II dzelzceļa līnijā e-biļetēm piemērots pamattarifs

Atbilstoši Sabiedriskā transporta padomes lēmumam un ievērojot Konkurences padomes viedokli par godīgas konkurences nodrošināšanu, AS “Pasažieru vilciens” pieslēdzoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai,

Informatīvais atbalsts pasažieriem ir pieejams diennakti

Atsaucoties pasažieru pieprasījumam, “Pasažieru vilciena” klientu apkalpošanas informatīvais atbalsts attālināti turpmāk būs pieejams cauru diennakti visas nedēļas garumā.

50% atlaide vilcienu biļetēm Muzeju nakts laikā

13. maijā, Muzeju naktī, vilcieniem, kuri no sešiem vakarā līdz pusnaktij atradīsies ceļā, vienreizējām elektroniskajām un drukātajām biļetēm tiek piešķirta 50% atlaide.

"Pasažieru vilciens" pievienojas sociālajai iniciatīvai "Misija Nulle"

Šī gada 28. aprīlī, Starptautiskajā darba aizsardzības dienā, AS "Pasažieru vilciens" pievienojās pirms gada sāktajai sociālajai iniciatīvai "Misija Nulle". Tā apvieno darba devējus, uzņēmumus un institūcijas, kurām rūp ikviena darbinieka veselības aizsardzība un saglabāšana un kuras tiecas būtiski mazināt nelaimes gadījumu skaitu darba vietās. Parakstot "Misijas Nulle" hartu, “Pasažieru vilciens” ir apņēmies arvien uzlabot darbības principus, kuru centrā ir cilvēks, tā veselība un drošība, izglītot darbiniekus un sadarbības partnerus, kā arī iesaistīties ekspertu tīkla veidošanā, daloties ar pieredzi un labo praksi ar citu nozaru pārstāvjiem.

Goda ģimenes 4. maijā vilcienos varēs braukt bez maksas

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, daudzbērnu ģimeņu locekļiem un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērni vai pilngadīgas personas, kas nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ar invaliditāti, visos vilcienu maršrutos būs iespēja braukt bez maksas. Bezmaksas braukšanas biļeti varēs saņemt visās AS “Pasažieru vilciens” biļešu tirdzniecības kasēs vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecības “3+ Ģimenes karte” vai “Goda ģimene”, personu apliecinošu dokumentu (ID karti vai pasi) vai skolēna vai studenta apliecību.

4. maijs – Latvijas otrā dzimšanas diena

Šodien esam brīva valsts, pateicoties 138 Augstākās padomes deputātu drosmei un pārliecībai īstajā laikā, nosakot turpmāko Latvijas politikas kursu uz suverenitāti un novelkot robežu starp smago vēsturisko mantojumu un Latvijas tautas cerībām par neatkarīgu valsti. Pirms vairāk nekā 30 gadiem pieņemtā deklarācija par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu bija pirmais solis pretim iespējai patstāvīgi, harmoniski un brīvi veidot savu likteni. Tagad mums ir Satversme, valsts pārvalde, valsts simboli – himna, karogs un ģerbonis.

3. maijā vilcienā "Tukums-Rīga" norisināsies zibakcija Ziedonim-90

Rakstniecības un mūzikas muzejs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtu, AS “Pasažieru vilciens” un Tukuma novada pašvaldību 3. maijā no plkst. 15.05 līdz plkst. 16.00 vilcienā “Tukums–Rīga” rīko zibakciju #Ziedonim90.

Darbadienas pārcelšana maijā

Ievērojot Ministru kabineta 21.06.2022. rīkojumu Nr.443, 2023. gadā darbadiena no piektdienas, 5. maija, ir pārcelta uz sestdienu, 20. maiju. Līdz ar to

Pa Latviju kursē pēc Imanta Ziedoņa dzejas motīviem rotāts vilciens

No 20. aprīļa pa Latviju sāk kursēt ar taureņu uzbrukumu vagonos un ziedošiem ķiršiem to logos izrotāts AS "Pasažieru vilciens" elektrovilciena sastāvs. Tas tapis projektā "Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni", ko, atzīmējot latviešu dzejnieka Imanta Ziedoņa 90. jubilejas gadu, īsteno Tukuma novada pašvaldība sadarbībā ar partneriem – Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Kultūras nodaļu, Engures Saieta namu, Lapmežciema Kultūras namu un Lapmežciema muzeju. Ar īpašo dizainu rotātais vilciens kursēs visās Latvijas elektrovilcienu dzelzceļa līnijās un nesīs plašumā aicinājumu ieraudzīt, sajust un atklāt Ziedoni dabā, koncertos, pasākumos un kultūrtūrisma maršrutā.

Ar vilcienu biežāk varēs nokļūt jūras piekrastē

Kā ierasts, pavasarī stājas spēkā jauns vilcienu kustības saraksts. Esam parūpējušies, lai pastaigas gar jūru kļūtu pieejamākas, tādēļ pavasara sezonā ar vilcienu nokļūt jūras piekrastē varēs biežāk.

Skolēni Ēnu dienā iepazīst darbu “Pasažieru vilcienā”

Šodien, 5. aprīlī, pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu darba ikdienu “Pasažieru vilcienā” iepazina 21 skolēns no Rīgas, Valmieras, Jelgavas, Ulbrokas un Jaunmārupes. Papildus tādām, ierasti Ēnu dienās pieprasītām, vilcienu apkalpes profesijām kā elektrovilcienu un dīzeļvilcienu mašīnisti, konduktori kontrolieri skolēni šogad ēnoja arī elektrovilcienu un dīzeļvilcienu remontu vadītājus, dzelzceļa transporta vadošo inženieri, klientu apkalpošanas speciālistu un finanšu analītiķi.

Atkal nāk pavasaris, un līdz ar to arī Lieldienas

Lieldienas ir kristiešu gada gaišākie svētki, prieka, laipnības un taisnīguma svinības, kad dvēsele ir atvērta beznosacījumu mīlestībai, ticībai, cerībai uz brīnišķīgu pasaules atdzimšanu no grēku un ciešanu tumsas.

Pāreja uz vasaras laiku - griežam pulksteni uz priekšu

Šonedēļ iestājas astronomiskais pavasaris. Dienas kļūs garākas par naktīm, un, kā ierasts, pagriezīsim pulksteņa rādītājus uz priekšu. Turpmākos septiņus mēnešus dzīvosim pēc vasaras laika. Tāpēc pārliecinieties, vai jūsu viedierīces jauno laiku iestata automātiski vai tas jādara manuāli – tāpat kā to veicam, piemēram, sienas pulksteņiem.

Nāc ēnot "Pasažieru vilciena" darbiniekus!

5. aprīlī visā Latvijā notiks izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia rīkotais karjeras izglītības pasākums skolēniem Ēnu diena.

Ieviešam jaunus formastērpus

No šī gada 27. februāra pakāpeniski ieviesīsim jaunus, uzlabotus vilcienu pasažieru apkalpošanā nodarbināto darbinieku formastērpus. To dizainu izstrādājis modes mākslinieks Dāvids (Romans Andrejevs), kurš iepriekš veidojis Latvijas nacionālās aviosabiedrības “airBaltic” apkalpes formastērpu dizainu.

Klientu apkalpošanas centram mainīts tālruņa numurs

Lai arī digitālajā laikmetā saziņas kultūra ir mainījusies un arī mūs ir iespēja sasniegt dažādos kanālos, virkne pasažieru joprojām dod priekšroku sarunai pa tālruni. Ja tevi interesē operatīvās izmaiņas vilcienu kustības grafikā, biļešu cenas, to iegādes un atgriešanas iespējas vai ir citi jautājumi saistībā ar šo videi draudzīgāko pārvietošanās iespēju, aicinām sazināties ar “Pasažieru vilciena” Klientu apkalpošanas centru pa bezmaksas tālruņa numuru 80007600 katru darbadienu no pl.8.00 līdz 17.00.

Vilcienu Rīga-Skulte dzelzceļa līnijā e-biļetēm piemērots pamattarifs

Atbilstoši Sabiedriskā transporta padomes lēmumam un ievērojot Konkurences padomes viedokli par godīgas konkurences nodrošināšanu, AS “Pasažieru vilciens” pieslēdzoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai,

Skolēnu grupām 50% atlaide braucienam uz Enerģētikas muzeju Ķegumā

Atbalstot izglītību un zinātkāri, AS "Latvenergo" un AS "Pasažieru vilciens" pēc divu gadu pārtraukuma turpina sadarbības projektu "Ar vilcienu uz Enerģētikas muzeju Ķegumā!". Līdz šī mācību gada beigām AS "Pasažieru vilciens" nodrošina 50% atlaidi pilnas cenas vilciena biļetēm vienā virzienā vai divos virzienos no jebkuras dzelzceļa stacijas uz Ķegumu (vilciena pietura "Ķegums") un atpakaļ izglītības iestāžu audzēkņu grupām (skolēniem, studentiem) un pavadošajām personām (skolotājiem, pasniedzējiem un citām grupu pavadošajām personām), lai apmeklētu Enerģētikas muzeju. 

Aicina Ukrainas atbalstam ziedot sveces un to pārpalikumus "ierakumu sveču" liešanai

Autotransporta direkcija aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties atbalsta sniegšanas akcijā karadarbības skartajiem Ukrainā un Ukrainas aizstāvjiem.