Jūnijs 2023

Norises vieta - vilciens

Vilciens jau vairākus gadus nav tikai veids, kā pārvietoties no viena pieturas punkta līdz citam, bet ir arī vieta, kurā notiek dažādas aktivitātes.

Papildu vilcieni Dziesmu svētku koncertiem Mežaparkā

Dziesmu un deju svētku nedēļā pasākumu apmeklētāju ērtībām papildus norīkojam vairākus vilcienus tieši pasākumiem Mežaparka Lielajā estrādē.

Bezmaksas braucieni Dziesmu un deju svētku dalībniekiem

Aicinām XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībniekus izmantot iespēju no 2023. gada 2. līdz 10. jūlijam bez maksas braukt vilcienā Rīgā un Pierīgā jeb vilcienu maršrutu shēmas A un B zonā jebkurā virzienā.

Kusties tu, kustos es, kustas visās papardēs

Klāt gada garākā diena un īsākā nakts. Pilnbrieda, aktīvas enerģijas un maģijas laiks. Īss, brīnumu pilns brīdis, ko gaidām visu gadu. Un saulgriežu simbols ir paparde ar teiksmaino ziedu, kurā iemiesojas saules sūtītā uguns un kuru ļaudis dodas meklēt. Ja arī to neatrod, sirdī paliek pārdzīvojums un atmiņas. Kuri to atrod, iegūst laimi un iespēju izzināt pagātnes un nākotnes noslēpumus.

“Pasažieru vilciens” pakāpjas no sudraba uz zeltu Ilgtspējas indeksā

Latvijas uzņēmumi un iestādes kopš 2010. gada Ilgtspējas indeksā mēra, cik mērķtiecīgi to īstenotās iniciatīvas ne vien veicina to izaugsmi, bet arī pozitīvi ietekmē apkārtējo vidi, darba tirgu, tirgus attiecības, sabiedrību, valsti un pasauli kopumā.

No nākamās nedēļas daļu reisu Jelgavas virzienā izpildīs ar dīzeļvilcieniem

No 11. jūnija stāsies spēkā vilcienu kustības vasaras grafiks, kurā daļai reisu Jelgavas dzelzceļa līnijā ir mainīts atiešanas un vilcienu ceļā pavadītais laiks. Darba dienās trīs reisi virzienā no Jelgavas uz Rīgu un trīs atpakaļ tiks izpildīti ar dīzeļvilcieniem, jo sliežu ceļu modernizācijas laikā atsevišķos posmos kontakttīkls būs pieejams tikai vienam sliežu ceļam. Izmaiņas ir saistītas ar VAS "Latvijas dzelzceļš" infrastruktūras modernizācijas darbiem – pasažieru platformu būvniecības un vilcienu kustības ātruma palielināšanas projektiem.

11. jūnijā spēkā stājas vilcienu kustības vasaras grafiks

Plānojot savas gaitas ar vilcienu, ņemiet vērā, ka 11. jūnijā spēkā stājas vasaras sezonas vilcienu kustības grafiks, kurā gaidāmas būtiskas vilcienu kustības izmaiņas Daugavpils virzienā, kā arī ir iekļauti papildu vilcieni piejūras virzienos.

Papildu vilcieni Sarunu festivālam Lampa Cēsīs 9. un 10. jūnijā

9. un 10. jūnijā Cēsīs norisināsies devītais sarunu festivāls LAMPA, kurā varēs nodoties cieņpilnām sarunām par visdažādākajām tēmām, tostarp arī šķietami neērtām un pat pretrunīgām, aicinot ikvienu ieklausīties, lai saprastos.