Maijs 2023

29. maijā vilcieni kursē pēc darbdienu grafika

LR Saeima 2023. gada 28. maijā ir veikusi grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" un 29. maiju pasludinājusi par svētku dienu - Latvijas hokeja komandas 2023. gada Pasaules hokeja čempionātā bronzas medaļas ieguves dienu.

Papildu vilcieni Jūrmalai Kūrorta svētkos 27. maijā

Jūrmalā atkal būs Kūrorta svētki!

Papildu reisi no Zvaigžņu nakts Ogrē 27. maijā

27. maijā norisināsies vērienīga Ogres brīvdabas estrādes vasaras sezonas atklāšana "Zvaigžņu nakts Ogrē".

Vilcienu Rīga-Tukums II dzelzceļa līnijā e-biļetēm piemērots pamattarifs

Atbilstoši Sabiedriskā transporta padomes lēmumam un ievērojot Konkurences padomes viedokli par godīgas konkurences nodrošināšanu, AS “Pasažieru vilciens” pieslēdzoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai,

Informatīvais atbalsts pasažieriem ir pieejams diennakti

Atsaucoties pasažieru pieprasījumam, “Pasažieru vilciena” klientu apkalpošanas informatīvais atbalsts attālināti turpmāk būs pieejams cauru diennakti visas nedēļas garumā.

50% atlaide vilcienu biļetēm Muzeju nakts laikā

13. maijā, Muzeju naktī, vilcieniem, kuri no sešiem vakarā līdz pusnaktij atradīsies ceļā, vienreizējām elektroniskajām un drukātajām biļetēm tiek piešķirta 50% atlaide.

"Pasažieru vilciens" pievienojas sociālajai iniciatīvai "Misija Nulle"

Šī gada 28. aprīlī, Starptautiskajā darba aizsardzības dienā, AS "Pasažieru vilciens" pievienojās pirms gada sāktajai sociālajai iniciatīvai "Misija Nulle". Tā apvieno darba devējus, uzņēmumus un institūcijas, kurām rūp ikviena darbinieka veselības aizsardzība un saglabāšana un kuras tiecas būtiski mazināt nelaimes gadījumu skaitu darba vietās. Parakstot "Misijas Nulle" hartu, “Pasažieru vilciens” ir apņēmies arvien uzlabot darbības principus, kuru centrā ir cilvēks, tā veselība un drošība, izglītot darbiniekus un sadarbības partnerus, kā arī iesaistīties ekspertu tīkla veidošanā, daloties ar pieredzi un labo praksi ar citu nozaru pārstāvjiem.

Goda ģimenes 4. maijā vilcienos varēs braukt bez maksas

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, daudzbērnu ģimeņu locekļiem un ģimenēm, kuru aprūpē ir bērni vai pilngadīgas personas, kas nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ar invaliditāti, visos vilcienu maršrutos būs iespēja braukt bez maksas. Bezmaksas braukšanas biļeti varēs saņemt visās AS “Pasažieru vilciens” biļešu tirdzniecības kasēs vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecības “3+ Ģimenes karte” vai “Goda ģimene”, personu apliecinošu dokumentu (ID karti vai pasi) vai skolēna vai studenta apliecību.

4. maijs – Latvijas otrā dzimšanas diena

Šodien esam brīva valsts, pateicoties 138 Augstākās padomes deputātu drosmei un pārliecībai īstajā laikā, nosakot turpmāko Latvijas politikas kursu uz suverenitāti un novelkot robežu starp smago vēsturisko mantojumu un Latvijas tautas cerībām par neatkarīgu valsti. Pirms vairāk nekā 30 gadiem pieņemtā deklarācija par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanu bija pirmais solis pretim iespējai patstāvīgi, harmoniski un brīvi veidot savu likteni. Tagad mums ir Satversme, valsts pārvalde, valsts simboli – himna, karogs un ģerbonis.