Aprīlis 2023

3. maijā vilcienā "Tukums-Rīga" norisināsies zibakcija Ziedonim-90

Rakstniecības un mūzikas muzejs sadarbībā ar Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtu, AS “Pasažieru vilciens” un Tukuma novada pašvaldību 3. maijā no plkst. 15.05 līdz plkst. 16.00 vilcienā “Tukums–Rīga” rīko zibakciju #Ziedonim90.

Darbadienas pārcelšana maijā

Ievērojot Ministru kabineta 21.06.2022. rīkojumu Nr.443, 2023. gadā darbadiena no piektdienas, 5. maija, ir pārcelta uz sestdienu, 20. maiju. Līdz ar to

Pa Latviju kursē pēc Imanta Ziedoņa dzejas motīviem rotāts vilciens

No 20. aprīļa pa Latviju sāk kursēt ar taureņu uzbrukumu vagonos un ziedošiem ķiršiem to logos izrotāts AS "Pasažieru vilciens" elektrovilciena sastāvs. Tas tapis projektā "Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni", ko, atzīmējot latviešu dzejnieka Imanta Ziedoņa 90. jubilejas gadu, īsteno Tukuma novada pašvaldība sadarbībā ar partneriem – Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Kultūras nodaļu, Engures Saieta namu, Lapmežciema Kultūras namu un Lapmežciema muzeju. Ar īpašo dizainu rotātais vilciens kursēs visās Latvijas elektrovilcienu dzelzceļa līnijās un nesīs plašumā aicinājumu ieraudzīt, sajust un atklāt Ziedoni dabā, koncertos, pasākumos un kultūrtūrisma maršrutā.

Ar vilcienu biežāk varēs nokļūt jūras piekrastē

Kā ierasts, pavasarī stājas spēkā jauns vilcienu kustības saraksts. Esam parūpējušies, lai pastaigas gar jūru kļūtu pieejamākas, tādēļ pavasara sezonā ar vilcienu nokļūt jūras piekrastē varēs biežāk.

Skolēni Ēnu dienā iepazīst darbu “Pasažieru vilcienā”

Šodien, 5. aprīlī, pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu darba ikdienu “Pasažieru vilcienā” iepazina 21 skolēns no Rīgas, Valmieras, Jelgavas, Ulbrokas un Jaunmārupes. Papildus tādām, ierasti Ēnu dienās pieprasītām, vilcienu apkalpes profesijām kā elektrovilcienu un dīzeļvilcienu mašīnisti, konduktori kontrolieri skolēni šogad ēnoja arī elektrovilcienu un dīzeļvilcienu remontu vadītājus, dzelzceļa transporta vadošo inženieri, klientu apkalpošanas speciālistu un finanšu analītiķi.

Atkal nāk pavasaris, un līdz ar to arī Lieldienas

Lieldienas ir kristiešu gada gaišākie svētki, prieka, laipnības un taisnīguma svinības, kad dvēsele ir atvērta beznosacījumu mīlestībai, ticībai, cerībai uz brīnišķīgu pasaules atdzimšanu no grēku un ciešanu tumsas.