Jūnijs 2022

Karstums ietekmē vilcienu kustības ātrumu

Uzmanību – karstas sliedes!

“Pasažieru vilciens” iegūst sudraba godalgu Ilgtspējas indeksā

AS “Pasažieru vilciens” ir saņēmusi sudraba kategorijas apbalvojumu “Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta” (InCSR) organizētajā Ilgtspējas indeksā 2022. Mēs pirmo reizi piedalījāmies šajā ilgtspējas un korporatīvās atbildības snieguma izvērtējumā.

Papildu vilcieni Sarunu festivāla “Lampa” Cēsīs apmeklētājiem

1. un 2. jūlijā iedegsies astotā LAMPA ar virstēmu "Sarunām ir nozīme", un uzmanības lokā – sabiedrībai aktuālas tēmas par praktiskiem un filosofiskiem individuāli un valstiski svarīgiem jautājumiem, sākot no gatavības krīzē un izvēlēm vēlēšanās līdz samuraju mācībām un cieņai pret savu organismu. Festivāls, kā vienmēr, pieejams bez maksas.

Līgo vilcieni un lai līgo mūsu pasažieri!

23. un 24. jūnijā lielākā daļa vilcienu kursēs pēc brīvdienu grafika, savukārt 22. jūnijā – pēc piektdienu grafika, kad ierasti tiek norīkots vairāk vilcienu un palielināts vagonu skaits izbraukšanai no Rīgas uz reģioniem.

Slēgts tunelis zem Dzirnavu ielas dzelzceļa pārvada Rīgā

Pilnsabiedrība "BeReRix", turpinot dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Centrālā multimodālā mezgla viadukta būvniecības darbus, veic Prāgas un Dzirnavu ielas Rīgā pārvadu daļēju demontāžu, saglabājot netraucētu esošo vilcienu satiksmi. Tomēr vilciena pasažieriem ir jāseko līdzi norādēm un jau savlaicīgi jāieplāno laiks un ērtākais pārvietošanās maršrutu, lai nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

Latvijā kursē ar Vilhelma Purvīša gleznu motīviem dekorēts vilciens

No 2. jūnija pa Latviju kursē AS “Pasažieru vilciens” vilciena sastāvs un AS “CATA” autobusi, kurus rotā Vilhelma Purvīša gleznu iedvesmots dizains. Tas tapis projektā “Satiec Purvīti ceļā”, ko, atzīmējot latviešu mākslinieka Vilhelma Purvīša 150. jubilejas gadu, īstenojusi Ogres novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Īpašu vilciena griestu, autobusu sēdekļu un ārējā vizuālā tēla noformējumu radījušas Latvijas Mākslas akadēmijas studentes Amanda Pabērza un Ilze Grīnberga. Viņu piedāvātie darbi izraudzīti konkursā.