Maijs 2021

Sākta pirmā jaunā elektrovilciena virsbūves montāža

Neraugoties uz globālo Covid-19 pandēmiju, ir redzams progress jauno elektrovilcienu piegādes projektā, un pirmais elektrovilciens sāk iegūt savu veidolu. Ražošanas process no vilciena lielo detaļu ražošanas un metināšanas posma šobrīd ir pārgājis virsbūves komplektēšanas fāzē – savos jaunajos, modernajos cehos Škoda Vagonka a.s. metina pirmā vilciena korpusu.

Ar vilcienu uz Gulbeni katru nedēļas nogali

4. jūnijā uzsākam regulāru vilcienu satiksmi uz Gulbeni. Vilciens no Rīgas uz Gulbeni visu vasaru kursēs piektdienu vakaros, sestdienu rītos un svētdien ap pusdienlaiku, savukārt no Gulbenes tas aties sestdienās no rīta un vakarā un svētdienu pēcpusdienā. Precīzus vilcienu kursēšanas laikus no jebkuras pieturas šajā maršrutā var apskatīt vilcienu kustības grafikā “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā.

No 1. jūnija uz Madonu ar vilcienu katru dienu

No 1. jūnija vilciens uz un no Madonas kursēs katru dienu – darbadienās tas būs viens vilciens turp un atpakaļ, savukārt brīvdienās abos virzienos kursēs divi vilcieni.

Uzsākts remontu un apkopju kompleksa izveides projektēšanas iepirkums jaunajam ritošajam sastāvam

AS “Pasažieru vilciens” ir izsludinājusi iepirkumu “Multifunkcionāla motorvagonu ritošā sastāva apkopes un remonta kompleksa ēkas tehnoloģiskā darbības procesa apraksta un būvprojekta minimālā sastāva izstrāde Rēznas ielā 9 k-9, Rīgā”, un kandidātu atlases nolikums ir publicēts gan AS “Pasažieru vilciens” tīmekļa vietnē, sadaļā “Iepirkumi”, gan arī elektronisko iepirkumu sistēmā Mercell. Šī iepirkuma rezultātā noslēdzamā līguma ietvaros paredzēts izstrādāt ritošā sastāva remontu un apkopju centra tehnoloģiskā procesa aprakstu un shēmu, veikt zemes gabala inženierizpēti projekta īstenošanas vietā, kā arī izstrādāt būvprojektu minimālā sastāvā.