2021

Sniegputenis un atkala ietekmē vilcienu kustību

Ziema ir atnākusi strauji un sniegota…

Gaišus svētkus!

Klausi savai sirdij, tici savam sapnim un seko savai zvaigznei!

12. decembrī stājas spēkā vilcienu kustības ziemas sezonas grafiks

Plānojot savas gaitas ar vilcienu, ņemiet vērā, ka 12. decembrī spēkā stājas ziemas sezonas vilcienu kustības grafiks.

Sveicam Latvijas dzimšanas dienā!

Ticēt savam spēkam: es varu uz sevi paļauties

Zvaigžņu izgaismots vilciens kursē pa Latviju

No 12. novembra pa Latvijas sliežu ceļiem sāk kursēt ar mirdzošām Ziemassvētku zvaigznēm rotāts vilciens.

Darbadienas pārcelšana novembrī

Ievērojot Ministru kabineta 30.06.2020. rīkojumu Nr.354, 2021. gadā darbadiena no piektdienas, 19. novembra, ir pārcelta uz sestdienu, 13. novembri. Līdz ar to

Atceries pārregulēt savu laikrādi!

Rudenī pulksteņa rādītājus griežam stundu atpakaļ, tādēļ pastāv iespējamība uz ierasto vilcienu ierasties ātrāk.

Slēgts Klientu apkalpošanas centrs Rīgā

Saistībā ar stingrākiem vīrusa infekcijas Covid-19 izplatības ierobežojumiem no 2021. gada 21. oktobra līdz 2022. gada 4. janvārim ir slēgts AS "Pasažieru vilciens" Klientu apkalpošanas centrs Rīgā, dzelzceļa stacijā.

Egļu dzīve pēc vilciena

Vai atceraties, kā četrus gadus pēc kārtas vienā elektrovilcienā ap gadu miju pasažierus priecēja ar Ziemassvētku rotājumiem dekorēta egle? Vai svētku eglei pastāv dzīve pēc brauciena vilcienā? Par laimi, divas no četrām eglēm veiksmīgi sagaidīja pavasari un iespēju turpināt augt ģimenē!

20% atlaide biļetēm elektrovilcieniem darbdienās

No 2021. gada 18. oktobra līdz 2022. gada 14. aprīlim darbadienās dienas vidus elektrovilcienu reisiem biļetes vienam braucienam var iegādāties ar 20% atlaidi, pērkot tās gan vilciena biļešu tirdzniecības kasēs, gan mūsu mājaslapā un mobilajā lietotnē, gan vilcienā pie konduktora kontroliera.

Jautājumi un atbildes par braucienu vilciena vagonā ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi

No 2021. gada 15. septembra atsevišķos maršrutos kursē vilcieni ar speciāliem vagoniem ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi pasažieriem ar sadarbspējīgu Covid-19 testēšanas, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Pavadi rudeni aizsegā

Paslēpies aiz maskas un izbaudi rāmu domu un dziļu sajūtu laiku!

Klāt rudens ar sev raksturīgo dzelzceļa “melno ledu”

Šajā gadalaikā vērojam ne tikai dabas krāsainību, bet arī palielinātu mitrumu. Braukšanas apstākļi mainās pa jebkuriem ceļiem.

Speciāli vagoni pasažieriem ar sadarbspējīgiem sertifikātiem

Informācija ir aktuāla līdz 10.10.2021.

Papildu vagoni Vienības braucienam Siguldā 5.septembrī

5. septembrī Siguldā norisināsies 31. Latvijas Riteņbraucēju Vienības brauciens. Lai arī šobrīd notiek apjomīgi ceļu remontdarbi Siguldas senlejā un finišs Siguldas kalnā šogad izpaliks, kā arī starta/finiša zona, sacensību centrs noteikts Mednieku ielā, Krimuldā, Siguldas novadā, norīkojam papildu vagonus šādos vilcienu reisos:

No septembra jauni vilcienu reisi Daugavpils un Līvānu maršrutā

Līdz ar atvaļinājumu un vasaras brīvlaika beigām un jauna mācību gada sākumu, domājot par strādājošajiem un tiem, kuri apmeklē mācību iestādes galvaspilsētā, turpmāk noteiktas šādas izmaiņas vilcienu kustībā.

Papildu vilcieni no Cēsīm Sarunu festivāla “Lampa” apmeklētājiem

20. un 21. augustā iedegsies septītā LAMPA ar virstēmu Cieņa, un to atkal varēs apmeklēt klātienē par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām – gan praktiskām, gan filozofiskām, globālām un Latvijai specifiskām.

Epidemioloģiskie nosacījumi vilcienos no 10. septembra

Ņemot vērā MK 09.06.2020. noteikumu Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” jauno redakciju, lai ierobežotu infekcijas slimības COVID-19 izplatību, no 10. septembra.

Augstās gaisa temperatūras dēļ iespējama vilcienu kavēšanās

Vasara - tas ir lielisks gadalaiks. Tomēr lielā karstuma dēļ ir iespējama neliela vilcienu kavēšanās.

Līgo svētkos vilcieniem brīvdienu grafiks

Pļavas zied un smaržo klusi, sliežu ceļi vijas karsti, vilcieni saulgriežos kursē braši, bet cilvēki… cilvēki brien papardēs izjust gaišo svētku nakti. Līgo, mīļie pasažieri!

Darbadienas pārcelšana jūnijā

Ievērojot Ministru kabineta 30.06.2020. rīkojumu Nr.354, 2021. gadā darbadiena no piektdienas, 25. jūnija, ir pārcelta uz sestdienu, 19. jūniju. Līdz ar to

13. jūnijā spēkā stājas vasaras sezonas vilcienu kustības grafiks

Plānojot savas gaitas ar vilcienu, ņemiet vērā, ka 13. jūnijā spēkā stājas vasaras sezonas vilcienu kustības grafiks, kurā tai skaitā iekļauti papildu vilcieni piejūras virzienos.

Sākta pirmā jaunā elektrovilciena virsbūves montāža

Neraugoties uz globālo Covid-19 pandēmiju, ir redzams progress jauno elektrovilcienu piegādes projektā, un pirmais elektrovilciens sāk iegūt savu veidolu. Ražošanas process no vilciena lielo detaļu ražošanas un metināšanas posma šobrīd ir pārgājis virsbūves komplektēšanas fāzē – savos jaunajos, modernajos cehos Škoda Vagonka a.s. metina pirmā vilciena korpusu.

Ar vilcienu uz Gulbeni katru nedēļas nogali

4. jūnijā uzsākam regulāru vilcienu satiksmi uz Gulbeni. Vilciens no Rīgas uz Gulbeni visu vasaru kursēs piektdienu vakaros, sestdienu rītos un svētdien ap pusdienlaiku, savukārt no Gulbenes tas aties sestdienās no rīta un vakarā un svētdienu pēcpusdienā. Precīzus vilcienu kursēšanas laikus no jebkuras pieturas šajā maršrutā var apskatīt vilcienu kustības grafikā “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā.

No 1. jūnija uz Madonu ar vilcienu katru dienu

No 1. jūnija vilciens uz un no Madonas kursēs katru dienu – darbadienās tas būs viens vilciens turp un atpakaļ, savukārt brīvdienās abos virzienos kursēs divi vilcieni.

Uzsākts remontu un apkopju kompleksa izveides projektēšanas iepirkums jaunajam ritošajam sastāvam

AS “Pasažieru vilciens” ir izsludinājusi iepirkumu “Multifunkcionāla motorvagonu ritošā sastāva apkopes un remonta kompleksa ēkas tehnoloģiskā darbības procesa apraksta un būvprojekta minimālā sastāva izstrāde Rēznas ielā 9 k-9, Rīgā”, un kandidātu atlases nolikums ir publicēts gan AS “Pasažieru vilciens” tīmekļa vietnē, sadaļā “Iepirkumi”, gan arī elektronisko iepirkumu sistēmā Mercell. Šī iepirkuma rezultātā noslēdzamā līguma ietvaros paredzēts izstrādāt ritošā sastāva remontu un apkopju centra tehnoloģiskā procesa aprakstu un shēmu, veikt zemes gabala inženierizpēti projekta īstenošanas vietā, kā arī izstrādāt būvprojektu minimālā sastāvā.

Darbadienas pārcelšana maijā

Ievērojot Ministru kabineta 30.06.2020. rīkojumu Nr.354, 2021. gadā darbadiena no pirmdienas, 3. maija, ir pārcelta uz sestdienu, 8. maiju. Līdz ar to

Mūsu vilcieni - jūsu īpašais reiss un reklāma

Piedāvājam iespēju doties jūsu pasūtītā īpašā vilciena reisā

Priecīgas Lieldienas!

Lai arī tradicionāli Klusā nedēļa noslēdzas ar skaļu Lieldienu svinēšanu kuplā pulkā, taču šogad kā rituālu aicinām izvēlēties darbos un sevis pierādīšanā nogurdinātā prāta atpūtināšanu savā mājsaimniecībā – piķējot tomātus vai asteres, lasot vieglus romānus, sakārtojot pagrabu, spēlējot ar bērniem riču-raču vai veicot citas aktivitātes, kurām citkārt pietrūkst laika.

Atceries pārregulēt savu laikrādi!

Tā kā pavasarī pulksteņa rādītājus griežam uz priekšu, tad pastāv iespējamība nokavēt vilcienu, nevis nāktos stundu gaidīt, kā tas notiek rudenī. Tāpēc pārliecinieties, vai jūsu viedierīces jauno laiku iestata automātiski vai tas jādara manuāli – tāpat kā to veicam, piemēram, sienas pulksteņiem.

Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā no 28. marta mainās vilcienu atiešanas ceļi

No šī gada 28. marta Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā tiek mainīti visu vilcienu atiešanas un pienākšanas ceļi.

28. martā stājas spēkā jauns vilcienu kustības grafiks

Plānojot braucienus vilcienā, lūdzam ņemt vērā, ka no 28. marta spēkā būs jauns vilcienu kustības grafiks. Tā kā izmaiņas skar visus reisus, aicinām pirms došanās uz ierasto vilcienu pārliecināties par tā atiešanas laiku.

Šogad atzīmējam Eiropas Dzelzceļa gadu

Cik daudz tu zini par vilcieniem?

Abonementa biļete tagad arī elektroniski

“Pasažieru vilciena” lietotne ir papildināta ar abonementa e-biļetes iegādes iespēju. Pasažieri elektroniski var iegādāties arī vilciena abonementa biļetes – gan mēnešbiļetes, gan vienas un vairāku dienu biļetes. Jaunā funkcionalitāte dod iespēju saglabāt un lietot abonementa e-biļetes viedtālrunī, katrā braucienā uzrādot konduktoram kontrolierim mainīgu QR kodu.