2020

No 1. janvāra e-biļetes iegādei var tikt prasīta maksājumu kartes papildu autentifikācija

Pasažieriem jāņem vērā, ka turpmāk no 2021. gada 1. janvāra “Pasažieru vilciena” mājaslapā vai mobilajā lietotnē e-biļetes iegādes brīdī var tikt veikta maksājumu kartes lietotāja identitātes papildu pārbaude.

Svētku egle elektrovilcienā apceļo Latviju

Jau ceturto gadu Ziemassvētku un gadu mijas laikā pa Latviju kursē vilciens ar rotātu egli. Kad notikumos vai domās mums pārklājas tumsa, ir vajadzīga gaisma, tad pašiem ir jākļūst par gaismas avotu.

Lai tavā sirdī vilciens skan!

Vilciens mūs ved, skanot riteņiem kā dziesmai par tevi, par mani, par dzelzceļu, kas daudziem kļuvis par ieradumu, likteni un mīlestību.

Piesardzības pasākumi vilcienā no 7. decembra

Ievērojot MK 09.06.2020. noteikumus Nr.360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, MK 28.08.2012. noteikumus Nr.599 “Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtība” un MK 02.12.2020. rīkojumu Nr.719 "Grozījumi MK 06.11.2020. rīkojumā Nr.655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", lai ierobežotu infekcijas slimības COVID-19 izplatību, no 7. decembra

13. decembrī spēkā stājies ziemas sezonas vilcienu kustības grafiks

Plānojot braucienus vilcienā, lūdzam ņemt vērā, ka no šī gada 13. decembra līdz nākamā gada pavasarim spēkā ir jauns vilcienu kustības grafiks.

Fotokonkurss "MASK-HAVE vilcienā"

Fotokonkurss! 

Elpceļu aizsegu iegādājies arī pie mums

Ja, skrienot uz vilcienu, ir piemirsies iegādāties mutes un deguna aizsegu, tad tagad tas ir nopērkams arī AS “Pasažieru vilciens” Klientu apkalpošanas centrā, Rīgā, Centrālajā dzelzceļa stacijā. Atgādinām, ka no 7. oktobra vilcienos obligāti jālieto elpceļu aizsegs.

Atceries pārregulēt savu laikrādi!

Rudenī pulksteņa rādītājus griežam stundu atpakaļ, tādēļ pastāv iespējamība uz ierasto vilcienu ierasties ātrāk.

No 7. oktobra vilcienā obligāti jālieto elpceļu aizsegs

Lai ierobežotu infekcijas slimības COVID-19 izplatību, no 7. oktobra vilcienos visu brauciena laiku pasažieriem jālieto mutes un deguna aizsegs. Tāpat aizvien spēkā ir aicinājums nedrūzmēties, iekāpjot un izkāpjot no vagona.

20% atlaide biļetēm 35 elektrovilcieniem darbdienās

No 2020. gada 12. oktobra līdz 2021. gada 16. aprīlim darbadienās dienas vidus reisiem biļetes vienam braucienam var iegādāties ar 20% atlaidi, pērkot tās gan vilciena biļešu tirdzniecības kasēs, gan mūsu mājaslapā un mobilajā lietotnē, gan vilcienā pie konduktora kontroliera.

Lasi dzeju, izkāpjot no vilciena

11. septembrī plkst. 20.00 arī vilciena pieturvietās notiks Dzejas dienu akcija “Sirds uz perona”, kurai šogad aprit 10 gadu.

Palikt vilcienā vai doties uz citu?

Jaunums pasažieru ērtībām!

Ņem biļeti un piedalies loterijā!

Aicinot pasažierus ņemt biļeti par braucienu sabiedriskajā transportā, Autotransporta direkcija īsteno kampaņu "Biļete JĀ-ŅEM", kuras ietvaros notiek biļešu loterija.

24.08.-14.10. Jelgavas stacijā vilcienu kustība notiek uz 2. galvenā ceļa

Cienījamie pasažieri!

5. septembrī uz Gulbeni pretī rudenim!

5. septembrī ir norīkots speciāls vilciens Rīga – Madona – Gulbene, kas no Rīgas startēs pl.8.02 un atpakaļ no Gulbenes dosies pl.18.35.

Papildu vagoni Vienības braucienam Siguldā

6. septembrī Siguldā norisināsies 30. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, un sacensību dalībnieku un apmeklētāju ērtībām vilcieni pagarinātā sastāvā kursēs šādos reisos:

Speciāls "Saullēkta koncerta" vilciena reiss uz Jūrmalu

28. jūlijā plkst. 6.00 no rīta Dzintaru pludmalē norisināsies “Saullēkta koncerts”, kuru jūras krastā sniegs pasaulslavenā ērģelniece Iveta Apkalna.

25. jūlijā vilciens dodas uz Gulbeni

25. jūlijā ir norīkots speciāls vilciens Rīga – Madona – Gulbene, kas no Rīgas startēs pulksten 8.02 un atpakaļ no Gulbenes dosies pulksten 18.35.

Piesardzības pasākumi brauciena laikā vilcienā

No 2020. gada 1. jūlija ir samazināti atsevišķi COVID-19 izplatību ierobežojošie nosacījumi, tai skaitā

Dīzeļvilcienu iepirkumam pieteikumus iesnieguši 5 kandidāti

Šodien, 19. jūnijā, AS “Pasažieru vilciens” iepirkuma komisija ir atvērusi Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) iesniegtos kandidātu pieteikumus, kas saskaņā ar kandidātu atlases nolikumu bija jāiesniedz līdz šīs dienas plkst. 9.00. Kopumā interesi piedalīties astoņu jaunu dīzeļvilcienu piegādes iepirkumā ir izteikuši pieci kandidāti: "МЕТРОВАГОНМАШ" АО, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A., Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A., Public Joint Stock Company "Kryukovsky Railway Car Building Works" un Stadler Polska Sp. z.o.o.

Smaidi ar acīm vilcienā Jāņos!

Ņemot vērā garās svētku brīvdienas, 21., 22., 23. un 24. jūnijā ir veiktas izmaiņas vai norīkoti papildu dīzeļvilcieni Dobeles un Liepājas, Siguldas un Valmieras, Daugavpils un Madonas virzienā, kā arī norīkoti papildu elektrovilcieni Skultes un Tukuma virzienā.

Brauciena laikā vilcienā lieto mutes un deguna aizsegu

Lai ierobežotu infekcijas slimības COVID-19 izplatību,

14. jūnijā spēkā stājas vasaras sezonas vilcienu kustības grafiks

Plānojot savas gaitas ar vilcienu, ņemiet vērā, ka 14. jūnijā spēkā stāsies vasaras sezonas vilcienu kustības grafiks, kurā tai skaitā iekļauti papildu vilcieni piejūras virzienos.

Darbadienas pārcelšana jūnijā

Ievērojot Ministru kabineta 9.07.2019. rīkojumu Nr.342, 2020. gadā darbadiena no pirmdienas, 22. jūnija, ir pārcelta uz sestdienu, 13. jūniju. Līdz ar to

Fotokonkurss "Smaidi ar acīm!"

Fotokonkurss! Publicē pašbildi un saņem pārsteiguma balvu no “Pasažieru vilciena”!

No 16.05. atjaunota vilcienu kustība līdz Valgai; drošības nosacījumi Igaunijā

No sestdienas, 16. maija, tiek atjaunota vilcienu kustība maršrutā Rīga-Valga-Rīga, kuri kopš šī gada 17. marta kursēja līdz Lugažiem.

No 15.05. darbu atsāk Klientu apkalpošanas centrs Rīgas stacijā

No 15. maija darbu atsāk AS “Pasažieru vilciens” Klientu apkalpošanas centrs Rīgas Dzelzceļa stacijā.

Iekāpšana vilcienā tikai ar mutes un deguna aizsegu

Lai ierobežotu infekcijas slimības COVID-19 izplatību,

Izmaiņas vilcienu kustības grafikā no 13. maija

Cienījamie pasažieri!

Mašīnists un viņa palīgs saņem Valsts policijas atzinību

Mūsu darbinieki ir ne tikai profesionāli vilciena vadītāji, bet ir arī varonīgi cilvēki!

Literatūres vilciens dodas pie Latvijas Literatūras gada balvas laureātiem

Vilciens ir brīnišķīga vieta, kur lasīt! Ar grāmatas palīdzību ir iespējams ceļot laikā un nokļūt jebkur – fantāzijai robežu nav. Vilcienu satiksmi gadsimta laikā ir ietekmējušas dažādas pārmaiņas un krīzes, tomēr vilciens bija, ir un būs tas, kas savieno pilsētas un stacijas, cilvēkus un viņu dzīves.

No 15.-22. aprīlim OGRES stacijā visu vilcienu kustība notiek pie 2. perona

Cienījamie pasažieri!

Izmaiņas vilcienu kustības grafikā līdz 12. maijam

Cienījamie pasažieri, informējam!

Lieldienas ir atļautas!

Laikā, kad ne tikai mūsu valstī, bet arī pasaulē eksistē tik daudz ierobežojumu, aizliegumu, nosacījumu, Lieldienas neviens nav atcēlis!

Sociālās distancēšanās un piesardzības pasākumi pasažieriem vilcienā

Atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojumam Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” izdotajā satiksmes ministra 2020. gada 26. marta rīkojumā Nr.01-03/79 noteiktajiem pasākumiem, lai samazinātu personu skaitu sabiedriskajā transportā un tādējādi nodrošinātu sociālo distancēšanos, vienlaikus nodrošinot iespēju personām nokļūt, piemēram, darbā,

Atceries pārregulēt savu laikrādi!

Tā kā pavasarī pulksteņa rādītājus griežam uz priekšu, tad pastāv iespējamība nokavēt vilcienu, nevis nāktos stundu gaidīt, kā tas notiek rudenī. Tāpēc pārliecinieties, vai jūsu viedierīces jauno laiku iestata automātiski vai tas jādara manuāli – tāpat kā to veicam, piemēram, sienas pulksteņiem.

No 23. marta vairākām vilciena biļešu kasēm mainīts darba laiks

Ņemot vērā infekcijas slimības COVID-19 izplatību ierobežojošos pasākumus un cilvēku paradumu maiņu, no 2020. gada 23. marta vairākas vilciena biļešu kases visās līnijās ir slēgtas vai tām mainīts darba laiks.

Uzmanību! Aicinājums Rīga-Zilupe 17. marta reisa pl.9.50 pasažieriem

Lūdzam atsaukties Slimību profilakses un kontroles centra aicinājumam pasažierus, kuri 17. martā pl.9.50 no Rīgas devās reisā Nr.806 Rīga-Zilupe 1. vagonā, zvanot uz tālruņa numuru 67271738!

No 24. marta līdz 14. aprīlim atcelti 16 vilcienu reisi

Cienījamie pasažieri, informējam!

Ievēro distanci! Nedrūzmējies! Ievēro drošību!

Saistībā ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, rūpējoties par sabiedrības drošību un veselību, arī mēs ikvienu pasažieri lūdzam ļoti izvērtēt nepieciešamību izmantot sabiedrisko transportu, pievienojamies aicinājumiem palikt mājās un neapmeklēt sabiedriskas vietas.

Profilaktiskie pasākumi “Pasažieru vilcienā” koronavīrusa izplatības ierobežošanai

Mēs katru dienu rūpējamies, lai mūsu pasažieriem ceļš vilcienā būtu ātrs, drošs un patīkams. Laikā, kad valstī ir izsludināts ārkārtas stāvoklis jaunā koronavīrusa dēļ, vēl vairāk nekā citkārt nodrošinām tīrību, kas garantētu mūsu darbinieku un klientu drošību un veselību. Pastāvīgi sekojam jaunākajai informācijai un ievērojam visus noteiktos piesardzības pasākumus gan “Pasažieru vilciena” darbinieku darba telpās, gan vilcienos.

No 17. marta Valgas vilcieni kursēs no/līdz Lugažiem

Izpildot Ministru kabineta 14.03.2020. grozījumus rīkojumā Nr.103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" par starptautisko pasažieru pārvadājumu pa dzelzceļu atcelšanu,

Slēgts Klientu apkalpošanas centrs Rīgas stacijā

Saistībā ar straujo jaunā koronavīrusa izplatību, rūpējoties par sabiedrības drošību un veselību, no 14. marta līdz 14. aprīlim ir slēgts AS "Pasažieru vilciens" Klientu apkalpošanas centrs Rīgā, dzelzceļa stacijā.

Rekomendācijas pasažieriem gripas sezonas laikā

Latvijā jaunā koronavīrusa izplatības riski šobrīd ir augsti, un jāņem vērā, ka jebkura sezonālā gripa ir ne tikai akūta un lipīga, bet arī bīstama vīrusu saslimšana, kas var kļūt par iemeslu sarežģītām komplikācijām. Cilvēkiem, nokļūstot vīrusa skartās pilsētās, jāievēro līdzīgi piesardzības pasākumi kā gripas sezonas laikā. Ja parādās kāda no saslimšanas pazīmēm, obligāti jāvēršas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

5. martā uz Siguldu dosies Veselības ekspresis

Nākamajā ceturtdienā, 5. martā, maršrutā Rīga-Sigulda-Rīga dosies Veselības ekspresis.

Soma nav pasažieris

Mēs esam priecīgi, ka arvien vairāku pasažieru savām gaitām izmanto vilcienu satiksmi! Vilciens ir uzticams, ātrs un drošs un saudzē maciņu. Tomēr lielā pieprasījuma dēļ cilvēkiem nākas kļūt pieklājīgākiem un draudzīgākiem.

Jauno elektrovilcienu eksterjera dizains

12. februārī, satiksmes ministrs Tālis Linkaits tikās ar AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētāju Rodžeru Jāni Griguli, kā arī ŠKODA VAGONKA a.s. pārstāvjiem – valdes priekšsēdētāju Martinu Bednāru (Martin Bednarz) un pārdošanas direktoru Ivo Gurņaku (Ivo Gurňák) –, lai pārrunātu elektrovilcienu ražošanas gaitu. Tikšanās laikā ministrs dāvanā saņēma  jauno elektrovilcienu modeli, tādējādi pirmo reizi arīdzan plašākai publikai Latvijā atrādot topošo vilcienu dizainu.

Nāc ēnot "Pasažieru vilciena" darbiniekus!

AS “Pasažieru vilciens” arī šī gada Ēnu dienā, kas visā Latvijā notiks 12. februārī, piedāvā skolēniem iepazīt dažādu, ar pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu saistītu, profesiju aizkulises.

Brauc pēc emocijām!

Esam uzsākuši jaunu, īpaši "saldu" sadarbības projektu "Brauc pēc emocijām" ar SIA "Skrīveru saldumi"!

AS "Pasažieru vilciens" aktuālās vakances

Akciju sabiedrība “Pasažieru vilciens” ir valstij piederošs uzņēmums, kas sniedz videi draudzīgus iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumus pa dzelzceļu un veic ritošā sastāva remontu. Komandas atbildīgais darbs palīdz uzņēmumam nodrošināt augstu vilcienu kustības precizitāti, pārvietošanās drošību un pakalpojuma kvalitāti. To apliecina klientu atzinīgais novērtējums ikgadējās apmierinātības aptaujās un 1. vieta starp pasažieru pārvadājumu veicējiem Latvijas Mīlētāko zīmolu topā 2022. 

Ar vilcienu pie ledus supervaroņiem Jelgavā

No 7. līdz 9. februārim Jelgavā septiņu valstu mākslinieku darbos atdzīvosies ledus supervaroņi.

No 15. janvāra e-biļetēm atlaide līdz 10%

No 15. janvāra visām vilcienu e-biļetēm tiek piemērota atlaide līdz 10%.

20% atlaide biļetēm 35 elektrovilcieniem darbdienās

2019. gada 6. decembrī Sabiedriskā transporta padome nolēma, ka no 2020. gada 15. janvāra stājas spēkā izmaiņas gan vilcienu biļešu cenām, gan reģionālo autobusu biļešu cenām, tāpat samazinās atlaides apmērs biļetēm vienam braucienam darbadienas vidū rudens/ziemas periodā mazāk noslogotajos vilcienos. 

No 15. janvāra mainās vilciena biļešu cenas

2019. gada 6. decembrī Sabiedriskā transporta padome nolēma, ka no 2020. gada 15. janvāra vilcienos biļetes cena pieaugs par 10 vai 20 centiem. Vienlaikus braucieniem vilcienos tiks palielināts atlaižu klāsts, tajā skaitā kļūs lētākas elektroniski iegādātās biļetes.

No 15. janvāra izmaiņas vilciena-autobusa vienotās biļetes cenai

2019. gada 6. decembrī Sabiedriskā transporta padome nolēma, ka no 2020. gada 15. janvāra reģionālo maršrutu autobusos biļetes cena pieaugs par 10 centiem, bet vilcienos – par 10 vai 20 centiem. Līdz ar to mainās arī vienotās biļetes cena gan Aizkrauklē, gan Tukumā.

Latvijas bibliotēkas dāvanā saņems 100 pasažieru vilciena vēsturei veltītas grāmatas 

2. janvārī AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoram Andrim Vilkam pasniedza unikālu grāmatu “Pasažieru vilciens laiku lokos”. Vēsturnieka Alvila Zauera sarakstītās grāmatas 100 eksemplāri būs pieejami lasītājiem gan Latvijas lielāko pilsētu bibliotēkās, gan pilsētās, kuras atrodamas “Pasažieru vilciena” maršrutu shēmā.