2018

Norīkojam papildu vagonus uz Viessmann Pasaules kausa kamaniņu sportā posmu Siguldā

Sigulda ir kļuvusi par ikgadēju Viessmann Pasaules kausa posmu norises vietu kamaniņu sportā, un šogad jau 26. reizi Latvijas Kamaniņu sporta federācija šeit rīko šāda mēroga sacensības. Pēcolimpiskajā sezonā no 11. līdz 13. janvārim Siguldā viesosies aptuveni 110 sportistu no 23 valstīm, tostarp arī visi Latvijas labākie kamaniņu braucēji – brāļi Andris un Juris Šici, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, Ulla Zirne, Elīza Cauce un Inārs Kivlenieks.

Pa Latviju kursē vilciens ar Ziemassvētku egli

Veidojot par tradīciju, arī šogad Ziemassvētku un gadu mijas laikā pa Latviju kursē vilciens ar rotātu egli.

No 2019. gada 1. janvāra ir noteiktas izmaiņas vilciena-autobusa vienotās biļetes cenai

Tā kā no 2019. gada 1. janvāra mainās minimālā braukšanas maksa atsevišķos reģionālās vietējās nozīmes maršrutu autobusu posmos, tad attiecīgi palielinās arī cena vienotajai biļetei vilcienam un autobusam Tukumā un Aizkrauklē.

Lai ikvienam patīkama satikšanās ar sevi!

Ziemas saulgrieži ir gaismas uzvara pār tumsu. Tas ir brīdis, kad var pārvarēt bailes, šaubas, aizvainojumus un iziet cauri tumsai, lai izceltu gaismā savus talantus, spējas un iespējas.

9. decembrī stājies spēkā ziemas sezonas vilcienu kustības saraksts

Plānojot gan ikdienas gaitas, gan atpūtas braucienus vilcienā, aicinām ņemt vērā, ka no šī gada 9. decembra līdz pavasarim spēkā ir jauns vilcienu kustības saraksts.

7. decembrī uz Aizkraukli dosies Veselības ekspresis

Piektdien, 7. decembrī, plkst.9:24 no Rīgas uz Aizkraukli dosies Veselības ekspresis, veltīts onkoloģijas tēmai.

100 gadu vienā elpas vilcienā

Simtgadīgu koku sauc par dižkoku, šādā vecumā tas ir savā pusmūžā, un par tā vecumu liecina varenais stumbrs un kuplā lapotne. Koks šķietami stāv uz vietas, tomēr ir izauklējis neskaitāmas putnu un kukaiņu paaudzes.

Kopā ar jums jau 17 gadus!

Mīļie pasažieri, 2. novembrī atzīmējam savu 17 gadu jubileju un sakām jums lielu paldies par katru braucienu, ko pavadām kopā!

Apbrauc auto sastrēgumu Jaunciema gatvē!

Nesēdi sastrēgumā – brauc vilcienā!

25% atlaide biļetēm 47 vilcieniem darbdienās

No 2018. gada 15. oktobra līdz 2019. gada 18. aprīlim darbadienās dienas vidus reisiem biļetes vienam braucienam var iegādāties ar 25% atlaidi, pērkot tās gan vilciena biļešu tirdzniecības kasēs, gan mūsu mājaslapā un mobilajā lietotnē, gan vilcienā pie konduktora kontroliera.

AS "Pasažieru vilciens" - mīlētākais pasažieru transporta zīmols

AS "Pasažieru vilciens" ieņem 1. vietu Latvijas Mīlētāko zīmolu topā pasažieru transporta uzņēmumu kategorijā!

Iekāp vilcienā - izkāp botāniskajā dārzā!

Arī šogad turpinām veiksmīgi aizsākto sadarbību ar Nacionālo botānisko dārzu Salaspilī.

Naktī pēc Aglonas vilciena pienākšanas Rīgā papildus norīkoti "Rīgas satiksme" autobusi un trolejbusi

Naktī no 24. uz 25. septembri pēc vilcienu Aglona – Rīga pienākšanas Rīgas stacijā "Rīgas Satiksme" visiem trim vilcieniem ir pielāgojusi papildu autobusus un trolejbusus uz Rīgas mikrorajoniem.

Pāvesta Franciska vizītes laikā norīkoti vairāki vilcieni uz Aglonu

10. septembrī ir sākusies biļešu iepriekšpārdošana vilcienu reisiem, kas norīkoti 24. septembrī no Rīgas uz Aglonu un atpakaļ. Uz Aglonu šajā dienā tiks norīkoti trīs īpaši vilcieni, kuri kursēs dienas pirmajā pusē, lai visi interesenti laikus nokļūtu notikuma vietā pirms Viņa Svētības pāvesta Franciska celebrētās Svētās Mises sākuma, kas paredzēts plkst. 16:30, kā arī trīs īpaši vilcieni pēc svinīgās ceremonijas beigām.

Mobilitātes nedēļas fotokonkurss

No 16. līdz 22. septembrim visā Eiropā, tai skaitā Latvijā, norisinās Eiropas mobilitātes nedēļa.

50% atlaide braucienam uz Enerģētikas muzeju un Energoefektivitātes centru

Ņemot vērā pozitīvo pieredzi un interesi, AS "Pasažieru vilciens" arī šajā mācību gadā turpina sadarbību ar AS "Latvenergo" un skolēnu grupām piešķir 50%* atlaidi vilciena biļetei uz Enerģētikas muzeju Ķegumā un Elektrum Energoefektivitātes centru Majoros.

Pērc e-biļeti un laimē grozu ar Latvijas gardumiem! + Laimētāju saraksts

Lieliska iespēja! Ar vilciena e-biļeti pēc gardumu groza!

Sveiciens jaunajā mācību gadā!

Drīz 1. septembris ar gladiolām, garākām par pirmklasniekiem, un spurainām asterēm kā bērnudārza bērni. No vasaras brīvlaika skolās atgriezīsies skolēni, lai ar jaunu sparu uzsāktu jauno mācību gadu. Šī ir svētku diena gan tūkstošiem zinātkāru acu pāru, gan skolotājiem. Tikpat satraucoša un pārbaudījumiem pilna arī vecākiem.

No 2. septembra ik svētdienu kursēs papildu vilciens no Līvāniem uz Rīgu

Līdz ar atvaļinājumu un vasaras brīvlaika beigām un jauna mācību gada sākumu, domājot par strādājošajiem un tiem, kuri apmeklē mācību iestādes galvaspilsētā, svētdienās turpmāk kursēs papildu vilciens no Līvāniem uz Rīgu.

Norīkojam papildu vagonus Vienības braucienam Siguldā

2. septembrī Siguldā norisināsies 28. Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens, tāpēc sacensību dalībnieku un apmeklētāju ērtībām daži vilcieni Siguldas un Rīgas virzienā tiks aprīkoti ar papildu vagoniem.

Uz Latvijas simtgades pasākumu “Lauki ienāk pilsētā” ar vilcienu!

8. septembrī Rīgā, 11. novembra krastmalā visas dienas garumā Latvijas simtgades svinību ietvaros notiks lielpasākums “Lauki ienāk pilsētā”.

Vēl lielākas atlaides vilciena biļetēm daudzbērnu ģimenēm no 1. septembra

Priecīga ziņa kuplajām ģimenēm! No šī gada 1. septembra daudzbērnu ģimeņu locekļi var iegādāties vilciena abonementa biļetes ar 40% atlaidi un viena brauciena biļetes var nopirkt ar 50% atlaidi, savukārt skolēni un studenti – ar 90% atlaidi.

1. septembrī uz Bānīša svētkiem Gulbenē ar vilcienu!

Lido ar vilcienu uz Gulbeni - nosvini Bānīša 115. dzimšanas dienu un iepazīsti skaisto pilsētu Zinību dienā!

Papildu vilciens 1.septembra naktī no Kauguru svētkiem

1. septembrī Jūrmalā ar bagātīgu izklaides programmu visas dienas garumā norisināsies tradicionālie Kauguru svētki.

Papildu reisi 23., 24., 25.08. no Vecāķiem no deju izrādes "No zobena saule lēca"

24. un 25. augustā Vecāķu pludmalē pulksten 23:00 notiks dejas izrāde “No zobena saule lēca”. Biļetes vēl ir pieejamas www.bilesuparadize.lv

Ogres Pilsētas svētki 24.-25. augustā

Ar Ogres Pilsētas svētkiem "Ogre elpo" tiks atzīmēta pilsētas 90tā dzimšanas diena, priecājoties par 2018. gadā atjaunotajiem un jaunradītajiem objektiem.

Papildu vilcieni Jūrmalas virzienā līdz 19. augustam!

Ņemot vērā labvēlīgos laika apstākļus, 

Rīgas svētki 17. - 19. augustā

Laikā no 17. līdz 19. augustam Rīgā norisināsies tradicionālie Rīgas svētki.

Puķu vagonā uz Simtgades zaļumballēm!

11. augustā – simts dienas pirms Latvijas valsts dzimšanas dienas – jūru un upju krastos, estrādēs, parkos un pļavās daudzos Latvijas novados notiks Simtgades zaļumballe lauku kapelu, orķestru, ziņģētāju un ansambļu pavadībā.

14. un 15. augustā papildu vilcieni Aglonas virzienā

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētki ir vieni no gada lielākajiem Marijai veltītajiem svētkiem, kas visplašāk tiek svinēti Aglonas bazilikā, kurp dodas tūkstošiem svētceļnieku no Latvijas un ārvalstīm. Aglonas bazilika ir viena no nozīmīgākajām svētvietām Eiropā.

Īpaši vilcieni uz Summer Sound festivālu

Ik gadu pulcējot virs 20 000 apmeklētāju Liepājas pludmalē, SUMMER SOUND festivāls ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem mūzikas notikumiem reģionā.

Velorealitāte 2018

Latvijas garo distanču izturības gājieniem, skrējieniem un laivu braucieniem pievienojas vēl nebijis velobrauciens – Velorealitāte, kurā dalībniekiem 48 stundu laikā jāveic posms no Zilupes līdz Rīgai, apmeklējot 4 kontrolpunktus.

PAPILDINĀTA: Ģitāra ir atgriezta saimniekam! Meklējam īpašnieku vilcienā atstātajai ģitāraiA

Papildināts 25.07.18:

Papildvilciens pēc "Prāta Vētras" koncerta Jelgavā

Koncerta apmeklētāju ērtībām naktī no 21. uz 22. jūliju norīkojam īpašu vilcienu

Papildu vilcieni Jomas ielas svētkiem

Šajā nedēļas nogalē, 14. jūlijā, Jūrmalā notiek tradicionālie Jomas ielas svētki, kas šogad tiek svinēti jau deviņpadsmito reizi. Tāpēc pasažieru ērtībām esam norīkojuši papildu vilcienus, tai skaitā naktī pēc pasākuma.

14. jūlijā Salaspils uzziedēs nebijušā krāšņumā!

Puķu draugu saiets ir tradicionāls dārzkopības profesionāļu, amatieru, kā arī visu ziedu mīļotāju salidojums.

Bezmaksas braucieni daudzbērnu ģimenēm no 5. līdz 9. jūlijam

Par godu Latvijas valsts simtgadei daudzbērnu ģimenes varēs bez maksas braukt visos vilcienos, lai apmeklētu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku ietvaros rīkotos pasākumus.

Latvijas simtgades Dziesmu svētku vilciens

1. jūlijā Rīgā sagaidījām nebijuši iespaidīgu vilciena sastāvu no Gulbenes, kurā uz Svētku gājienu devās visi Gulbenes novada pašdarbības kolektīvi - kopā aptuveni 730 dalībnieku.

Papildreisi naktīs pēc Svētku koncertiem Mežaparkā

Naktīs pēc 7. jūlija un 8. jūlija koncertiem, kas notiks Mežaparka Lielajā estrādē, apmeklētāju un dalībnieku ērtībām esam norīkojuši vairākus papildu vilcienus.

50% atlaide vilciena biļetēm Ghetto Games dalībniekiem

Laikā līdz 30. augustam 10 Latvijas pilsētās norisinās Latvijas lielākās ielu un sporta kustības Ghetto Games organizēti pasākumi.

Ar nebijuši iespaidīgu vilciena sastāvu Rīgā ieradīsies valsts simtgades Dziesmu svētku vilciens no Gulbenes

Šo svētdien, 1. jūlijā, ar nebijuši iespaidīgu vilciena sastāvu Rīgā ieradīsies Latvijas simtgades Dziesmu svētku vilciens!

Bezmaksas braucieni Dziesmu un deju svētku dalībniekiem

Bezmaksas braukšanas biļeti Svētku dalībnieki varēs saņemt visās mūsu biļešu tirdzniecības kasēs vai vilcienā pie konduktora kontroliera, uzrādot Svētku dalībnieka karti. 

Īpaši vilcieni no Cēsīm festivāla LAMPA apmeklētājiem

29. - 30. jūnijā Cēsu pils parkā jau ceturto reizi norisināsies Sarunu festivāls LAMPA, un AS “Pasažieru vilciens” ir papildinājusi vilcienu kustības sarakstu ar reisiem gan divu festivāla dienu noslēgumā, gan vienas dienas rītā.

Lai patīkams saulgriežu laiks – līgo!

Klāt vasaras saulgrieži – gada spēka punkts, kad saule savu enerģiju dāvā visdāsnāk. Cilvēks šajā dabas pilnbriedā apjauš tā nozīmi un attiecina arī uz savu dzīvi, dodot vērtējumu padarītajam. Tā ir iespēja uz mirkli apstādināt ikdienas straujo ritmu un pabūt kopā ar savu ģimeni un draugiem.

Sveicam pusmiljono e-biļetes pircēju!

13. jūnija pēcpusdienā AS "Pasažieru vilciens" e-biļešu tirdzniecības sistēma reģistrēja 500 tūkstošo pirkumu!

Papildu vilcieni Līgo svētkos

Arvien vairāk cilvēku svin tieši vasaras saulstāvi, kas ir 21. jūnijā, tomēr mūsu valstī par svētku dienām ir noteiktas 23. un 24. jūnijs, un uz svētku norises vietām joprojām pārvietojas daudz ļaužu.

Papildvilcieni pēc "Instrumentu" koncertiem Siguldā

15. un 16. jūnijā Siguldas pilsdrupu estrādē notiks vērienīgi grupas "Instrumenti" koncerti.

8. jūnijā uz Sloku dosies Veselības ekspresis

Piektdien, 8. jūnijā, plkst.10.00 no Rīgas uz Sloku dosies Veselības ekspresis, veltīts sauļošanās tēmai.

No 10. jūnija stājas spēkā vasaras sezonas vilcienu kustības saraksts

Plānojot gan ikdienas gaitas, gan atpūtas braucienus vilcienā, aicinām ņemt vērā, ka no šī gada 10. jūnija līdz rudens sezonai spēkā ir jauns vilcienu kustības saraksts.

Cīņa ar vilcienu ir bezjēdzīga un nelīdzvērtīga

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību tam, ka cīņa ar vilcienu ir bezjēdzīga un nelīdzvērtīga, tiek uzsākta sociāla kampaņa par drošu dzelzceļa šķērsošanu un rīcību dzelzceļa tuvumā.

Jūrmala aicina uz Kūrorta svētkiem 26. maijā

Ar bagātīgu Kūrorta svētku programmu 26. maijā Jūrmalā tiks svinēts vasaras sākums. Jūrmala aicina apmeklēt lielāko Saldējuma festivālu Latvijā, vērot starptautiska cirka un deju teātra izrādes, ielu deju sacensības, piedalīties salsas un latino meistarklasēs un klausīties mūzikas grupas “Carnival Youth”, “Labvēlīgais tips” un citu mūziķu un grupu koncertus. Svētku kulminācijā Majoru pludmalē uz lielās skatuves koncertēs leģendārā britu grupa “Smokie” un  atraktīvā instrumentālās mūzikas grupa “Dagamba”.

26. maijā uz Dobeli dodas īpašais Ceriņu ekspresis

Dodamies uz Ceriņu svētkiem Dobelē ar īpašo Ceriņu ekspresi!

50% atlaide vilcienu biļetēm braucieniem Muzeju naktī

19. maijā, Muzeju naktī, no plkst. 18:00 līdz pusnaktij visām vienreizējām vilcienu biļetēm tiek piešķirta 50% atlaide.

Sveicam Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā un Baltā galdauta svētkos!

4. maijā ar Baltā galdauta svētkiem tiek svinēta Latvijas otrā dzimšanas diena – Valsts Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena. Tas ir datums 1990. gadā, kad mūsu valsts atguva oficiālo nosaukumu Latvijas Republika un tika atjaunoti svarīgākie 1922. gadā pieņemtās Satversmes panti.

Talkojam Nacionālajā botāniskajā dārzā

Sestdienas rītā, kas solīja skaidru, bet vējainu laiku, vairāk nekā 60 mūsu darbinieku dažādās Latvijas vietās kāpa vilcienā un devās uz Salaspili, lai palīdzētu vienam no sadarbības partneriem, Nacionālajam botāniskajam dārzam, sakopt daļu no 136 ha lielās teritorijas.

Norīkojam papildu vagonus uz SEB MTB maratonu 22. aprīlī!

22. aprīlī norisināsies sacensību SEB MTB maratona 1. posms Cēsis-Valmiera.

Darba dienas pārcelšana aprīlī

Cienījamie pasažieri!

Džeza variācijas vilcienā 27. aprīlī

Aprīļa beigās Latvijā norisināsies par tradīciju kļuvušie svētki džeza mūziķiem un žanra cienītājiem – Starptautiskā Džeza diena –, kuras ietvaros jau trešo gadu šīs dzīvesstila mūzikas hipnotisko iedarbību varēs baudīt arī vilciena pasažieri. Džezs ir komandas radošā spēka kopdarbs, kas pārveido oriģināldarbu, un improvizācija ir atkarīga no izpildītāja garastāvokļa, pieredzes, saspēles ar citiem mūziķiem un publikas.

Priecīgas Lieldienas!

Priecīgas Lieldienas!

Aicinām mūsu komandai pievienoties konduktoru/-i kontrolieri

Pienākumi:

Atceries pārregulēt savu laikrādi!

Tā kā pavasarī pulksteņa rādītājus griežam uz priekšu, tad pastāv iespējamība nokavēt vilcienu, nevis nāktos stundu gaidīt, kā tas notiek rudenī. Tāpēc pārliecinieties, vai jūsu viedierīces jauno laiku iestata automātiski vai tas jādara manuāli – tāpat kā to veicam, piemēram, sienas pulksteņiem.

2017. gadā palielinājies pārvadāto pasažieru skaits un pieaugusi klientu apmierinātība

AS “Pasažieru vilciens” pērn ir pārvadājusi 17 333 380 pasažierus, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2016. gadā. 2017. gadā vilcienu kustības precizitāte ir sasniegusi 99,18%, no 84 252 reisiem netika veikti vien 0.16% reisu. Klientu apmierinātības pētījuma rezultāti liecina, ka 89,9% regulāro klientu ir apmierināti ar pasažieru vilcienu satiksmi Latvijā.

Esam ieguvuši ceturto vietu konkursā “Baltic Communication Awards 2018”

AS “Pasažieru vilciens” kampaņa “Ziemassvētku sveiciena vagons “Dodamies pie mīļajiem”” starptautiskajā komunikācijas profesionāļu konkursā “Baltic Communication Awards 2018” ieguva augsto 4. vietu bezbudžeta kampaņu kategorijā.

2. martā uz Siguldu dosies Veselības ekspresis

Piektdien, 2. martā, plkst.12.30 no Rīgas uz Siguldu dosies Veselības ekspresis veltīts sirds veselības tēmai!

Aicinām būt saprotošiem!

Mīļie pasažieri!

Es čuk-čuk-čukstu pie tevis...

Jau izsenis vilciens tiek uzskatīts par romantisku tikšanās un mīļotā pavadīšanas vietu. Cik filmu epizodēs ir redzēti pa peronu skrienoši un ardievas mājoši vīrieši un pie vilciena loga stāvošas un mutautiņu pie acīm liekošas sievietes...

Ēnu diena 2018

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. 

Esi uzmanīgs!

Aicinām būt uzmanīgiem un ievērot noteikumus, tā parūpējoties par savu un citu cilvēku drošību.

Aicinām mūsu komandai pievienoties FINANŠU ANALĪTIĶI

AS „Pasažieru vilciens”, ir valsts uzņēmums, kurš nodrošina sabiedriskā transporta pakalpojumus iekšzemes pasažieru pārvadājumos pa dzelzceļu un veic ritošā sastāva remontus. AS „Pasažieru vilciens” darbības stratēģija virzīta, lai attīstītu sniegtā pakalpojuma kvalitāti un palielinātu pārvadājumu apjomu, kura pamatā ir uzņēmumā uzsāktā jaunu elektrovilcienu iegādes projekta realizācija.

Vienotā biļete izmantojama 27 autobusa maršrutos Tukuma novadā!

No 2018. gada 1. februāra plašāk izmantojama AS "Pasažieru vilciens" un SIA "Tukuma auto" vienotā vilciena un autobusa biļete. Turpmāk vienoto biļeti varēs izmantot 27 SIA "Tukuma auto" maršrutos. Līdz šim vienotā biļete bija izmantojama piecos autobusu maršrutos.

Slido ar vilcienu uz Ledus skulptūru festivālu Jelgavā

No 9. līdz 11. februārim Jelgavā jau 20. reizi notiks Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls, un tā tēma šogad ir “Sapņi”. Jubilejas gadā vairāk nekā 60 ledus objekti, tajā skaitā konkursa un foto ledus skulptūras, divi ledus bāri, ledus labirints un citi, pirmo reizi būs apskatāmi trīs vietās: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Hercoga Jēkaba laukumā.