2016

Raksts Latvijas Avīzē par mūsu e-biļetēm :)

 

11.decembrī stājas spēkā jauns vilcienu kustības saraksts!

Cienījamie pasažieri!

Ziemassvētki kaktusos!

Mūsu sadarbības partneris - Nacionālais Botāniskais dārzs, kas atrodas Salaspilī, 17.decembrī aicina visus pirmssvētku steigā izrauties no pilsētas drūzmas un baudīt nesteidzīgu gaisotni KAKTUSOS!

Tezē kopienas biedri izvēlas braukt ar vilcienu!

 

No 1.janvāra pārtraukta Jelgavas vienoto biļešu darbība

Informējam!

Laba ziņa MAESTRO karšu īpašniekiem!

 

VIDEO! Mašīnists par drošību uz dzelzceļa

Vēlreiz un vēlreiz lūdzam un atgādinām: ESIET UZMANĪGI!

SVARĪGI! Android aplikācijas lietotājiem jāinstalē atjauninājums!

Pāreja uz ziemas laiku, kas notika 30. oktobrī plkst.04:00 (naktī no sestdienas uz svētdienu), kad pulksteņa rādītāji tika pagriezti par vienu stundu atpakaļ radīja kļūmi datu padevē mūsu Android aplikācijai.

Veselības ekspresis dodas uz Jelgavu!

Piektdien, 4. novembrī, plkst. 11.00 no Rīgas uz Jelgavu dosies AS "Pasažieru vilciens" un "Rīgas Stradiņa universitātes" (RSU) Veselības ekspresis! ​

Sezonas pēdējais gadatirgus Salaspils Nacionālajā Botāniskajā dārzā!

Šo sestdien Salaspils Botāniskajā dārzā notiks šīs sezonas pēdējais gadatirgus, kā arī "Ražas svētku" pasākums!

Noslēdzies dīzeļvilcienu modernizācijas projekts

 

Norīkojam vilcienu uz Gulbeni!

17.septembrī norīkojam vilcienus:

Vilciena biļetes mūsu mājas lapā!

Ar prieku informējam, ka tagad iespējams iegādāties biļetes

LABA ZIŅA! Norīkojam papildu vilcienu Rīga-Lielvārde-Rīga

Ņemot vērā, pasažieru ieteikumus, norīkojam papildu vilcienus Nr.6216 Rīga (10.56) - Lielvārde (11.57); Nr.6223 Lielvārde (12.52) - Rīga (13.52).

Swedbank nodrošina bezkontakta norēķinu iespēju Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā

No 29.augusta visās Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas kasēs, pateicoties Swedbank un Pasažieru vilciens sadarbībai, iedzīvotāji par braucienu ar vilcienu varēs maksāt, izmantojot bezkontakta norēķinu iespēju. Tādējādi biļeti par braucienu līdz 10 eiro vērtībā varēs iegādāties vēl ērtāk un ātrāk – vienkārši nopīkstinot maksājumu karti, bez nepieciešamības ievadīt PIN kodu. Pēc Latvijas Komercbanku asociācijas datiem līdz augusta beigām visā Latvijā būs jau 1500 bezkontakta norēķiniem piemērotu tirdzniecības vietu un vairāk nekā 800 no tām nodrošina Swedbank.

Norīkojam papildu vagonus uz 26. Latvijas riteņbraucēju vienības braucienu!

4.septembrī Siguldas virzienā, 26. Latvijas riteņbraucēju vienības brauciena dalībnieku un apmeklētāju ērtībām norīkojam papildu vagonus sekojošiem vilcieniem:

Aicinām mūsu komandai pievienoties: Konduktoru/-i kontrolieri un remontatslēdznieku

Aicinām mūsu komandai pievienoties:

Uz Aglonas svētkiem norīkojam vilcienus

 

23.jūlijā fotografē Mr.Pantogrāfu Cēsu stacijā!

23.jūlijā no 10:00 – 15:00 Cēsu stacijā viesosies mūsu talismans Mr.Pantogrāfs!

Norīkojam vilcienu uz Prāta Vētras koncertu Liepājā

-

15.jūlijā uz Sloku dosies Veselības ekspresis

Šo piektdien, 15. jūlijā, plkst.10.23 no Rīgas uz Sloku un atpakaļ plkst.11.49 no Slokas uz Rīgu dosies Veselības ekspresis, kurā Rīgas Stradiņa universitātes topošie ārsti un veselības aprūpes speciālisti veiks dažādas veselības pārbaudes vilciena pasažieriem un informēs par sauļošanās ietekmi uz ādas veselību.

Mūsu ilggadējam darbiniekam piešķirta Latvijas Dzelzceļa Goda zīme

Šī gada 6.jūlijā AS „Pasažieru vilciens” Austrumu pasažieru apkalpošanas daļas vadītājam tika pasniegta Latvijas Dzelzceļa goda zīme.

Stādu gadatirgus Salaspils Nacionālajā Botāniskajā dārzā

Ielīgojam svētkus jau 18.jūnijā Salaspils Nacionālajā Botāniskajā dārzā!

Norīkojam papildu vagonus uz Daugavpils svētkiem!

 

28.maijā visi ZZ čempionāta dalībnieki vilcienā brauc ar 50% atlaidi!

Sadarbībā ar ZZ čempionātu, visiem ZZ čempionāta dalībniekiem uzrādot īpašo aproci, vilciena biļetei tiek piešķirta 50% atlaide!

28.maijā uz Jūrmalas Kūrorta svētkiem norīkojam papildu reisus!

28.maijā norīkojam papildu vilcienu reisus Rīga-Dubulti-Rīga sakarā ar Jūrmalas Kūrorta svētkiem!

28.maijā uz Dobeli dodas īpašais Ceriņu ekspresis!

Dodamies uz Ceriņu svētkiem Dobelē ar īpašo ceriņu ekspresi!

No 1.jūnija stājies spēkā jauns vilcienu kustības saraksts

Cienījamie pasažieri,

Dzelzceļam Latvijā 155 - daudzveidīga aktivitāšu programma no ceļojumu spēles līdz pat pastmarkai

Jau no šodienas visi interesenti ir aicināti lejupielādēt savos viedtālruņos bezmaksas aplikāciju „Dzelzceļam 155”, lai aizraujošā veidā iepazītu dzelzceļu Latvijā. „Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad” ir azartiska ceļojumu spēle ikvienam, kam patīk izbaudīt atklājēja prieku, iepazīstot Latvijas dzelzceļa vēsturisko un industriālo mantojumu. Tā ir iespēja aizraujošā veidā visas vasaras garumā apceļot Latviju un iepazīt ar dzelzceļu saistītas vietas.

Dzelzceļam Latvijā - 155!

Visa gada garumā iedzīvotājiem būs iespēja interesantā un atraktīvā veidā uzzināt vairāk par dzelzceļu Latvijā, gan piedaloties azartiskā ceļojumu spēlē „Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad”, gan apmeklējot pirmo reizi Latvijā notiekošo Dzelzceļa transportlīdzekļu parādi, gan arī aplūkojot dzelzceļnieku vēsturisko formas tērpu parādi Muzeju nakts ietvaros, kā arī iesaistoties citās aktivitātēs, par kurām plašāka informācija pieejama mājas lapā www.dzelzcelam155.lv.

21.maijā Muzeju nakts ietvaros vilciena biļetēm 50% atlaide

 

Pilnīgs jaunums!

Visas biļetes derīgas uz biļetes norādītajā maršruta līnijā abu galapunktu vai zonu ietvaros abos virzienos, kā arī jebkuru biļeti var iegādāties iepriekšpārdošanā desmit dienas iepriekš - tādā gadījumā tā būs derīga uz biļetes norādītajā termiņā.

Veselības ekspresis 29.aprīlī devās uz Skulti!

Piektdien, 29.aprīlī, plkst.12.20 no Rīgas uz Skulti un atpakaļ uz Rīgu devās AS „Pasažieru vilciens” un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Veselības ekspresis, kurā topošie ārsti un veselības aprūpes speciālisti veica dažādas veselības pārbaudes vilciena pasažieriem un sniedza veselīga uztura padomus. 

Laivu karnevāls 2016!

 

Starptautiskā Džeza diena 2016 arī vilcienā!

 

Stādu gadatirgus Salaspils Nacionālajā Botāniskajā dārzā

Pavasaris tuvojas!

Dīzeļvilcienu modernizācijas projekts

2013.gada 22.augustā PV izsludināja atklātu konkursu „Par DR1A sērijas dīzeļvilcienu vagonu modernizāciju”. Konkursa uzvarētājs - uzņēmumu apvienība AS „VRC Zasulauks”, AS „Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca” un AS „Rīgas vagonbūves rūpnīca”. Kopumā tiks modernizēti 5 trīs vagonu sastāvi un 1 četru vagonu sastāvs, bet dīzeļvilcienu sastāviem ar 3 vagoniem tiks ierīkots paaugstināta komforta salons ar 16 vietām. Modernizāciju plānots pabeigt 2016.gada vidū, kad tiks saņemti pēdējie modernizētie dīzeļvilcienu sastāvi.  

No 2016.gada 1.aprīļa spēkā stājušies zonu tarifi

Katrs maršruts ir sadalīts 3-5 zonās, ar kuru robežām sīkāk varat iepazīties sadaļā "Zonas un starpzonas". Līdz ar šīm izmaiņām, mainījušās arī biļešu cenas - daudzviet braukšana ar vilcienu kļuvusi ievērojami lētāka! Brauciena cena zonu ietvaros veidojas summējot šķērsoto zonu skaitu, bet, ja brauciena sākuma vai galapunkts atrodas ārpus zonu tarifa darbības, brauciena cena ir tāda pati, kā līdz 1.aprīlim. Ar biļešu veidiem un ...

Gada enerģētiskais piedāvājums!

Vienreizējs piedāvājums skolēniem! Piedāvājam skolēnu grupām apmeklēt Ķegumā esošo AS "Latvenergo" Enerģētikas muzeju - vilcienu biļetēm līdz Ķeguma stacijai šī projekta ietvaros tiek piemērota 50% atlaide, bet ieeja muzejā būs bez maksas! Projekts uzsākts, lai popularizētu pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu un piedāvātu alternatīvu ierastajiem autobusa braucieniem, kas parasti tiek izmantoti skolēnu izzinošo vai izklaidējošo ekskursiju organizēšanai. Pirmais projekta sadarbības partneris ir AS "Latvenergo" koncerna Enerģētikas muzejs Ķegumā. Tā ir vienreizēja iespēja aizraujoši pavadīt dienu elektrības pasaulē un papildināt skolas solā iegūtās zināšanas arī muzejā.